Direct contact: backoffice@jouwveilingen.nl
0

Uitleg Grade Aanduidingen

BELANGRIJK: Op JouwVeilingen maken wij gebruik van een Grade-Aanduiding om de staat van de producten aan te duiden. Hieronder kunt u extra informatie inwinnen over wat er met de aanduiding bedoeld wordt. Uiteraard blijft het moeilijk om een zeer exacte aanduiding van het product aan te geven maar we proberen zoveel mogelijk in de buurt te komen. De aanduiding is een aanvulling op de foto's, de begeleidende tekst en de titel. Wij proberen met de foto's een nog duidelijker beeld te geven van het product en dus dient u de foto's altijd goed te bekijken en de begeleidende tekst aandachtig te lezen. Heeft u dit allemaal gedaan dan heeft u een goed beeld van wat u kunt verwachten van uw aankoop!

Legenda Grading Systeem

U kunt een ZO GOED ALS NIEUW PRODUCT verwachten! Deze producten zijn in sommige gevallen gebruikt in een showroom, op een beurs of als sample maar zijn in een dusdanige staat dat het product eigenlijk helemaal nieuw is.


Het product is eigenlijk nieuw maar kan omdat het product een zogenaamd "Ex-Demo" product is geweest wel verpakkingsschade hebben of zeer lichte gebruikssporen. Door goed naar de foto's te kijken en de omschrijving te lezen krijgt u een goed beeld van wat u kunt verwachten. Dit product was door de aanbieder niet meer als nieuw te verkopen in de winkel of webwinkel, dus ook door u niet.


Het product is (licht) beschadigd en soms bijna onzichtbaar beschadigd. Deze beschadiging heeft verder geen invloed op de werking van het product tenzij dit bij de kavel staat omschreven. Bekijk de foto's en lees de omschrijving om een goed beeld te krijgen van wat er precies bedoeld wordt!


Het product heeft zichtbare schade. Dit kan een deukje zijn maar bijvoorbeeld ook een kras. Het product werkt wel naar behoren en de schade heeft geen invloed op de werking van het product. Door de foto's en de omschrijving te bekijken krijgt u een goed totaalbeeld van de staat van het product.


Het product is in onze ogen defect. Afhankelijk van wat u op de foto's ziet en in de omschrijving kunt lezen is dit artikel eventueel nog te repareren en/of voor onderdelen te gebruiken. Om een goed beeld te krijgen van wat u er eventueel nog mee kunt is het bekijken van de foto's en lezen van de omschrijving erg belangrijk en aan te raden.


In sommige gevallen is het voor de aanbieder van het product erg moeilijk om de juiste Grading te kiezen. In dat geval zal hij een Grading kiezen die het dichtst in de buurt komt en zal hij in de titel, de foto's en de omschrijving zijn keuze verduidelijken en aanvullen! Als u als klant aan de hand van alle beschikbaar gestelde informatie een reƫel beeld had kunnen vormen van wat u kon verwachten en het is toch niet wat u had verwacht dan zal JouwVeilingen bemiddelen. Wij kijken dan naar het totaalbeeld van de Veiling of Flash-Sale en niet alleen naar de gekozen grading!


Omdat wij een veiling site zijn dient u er rekening mee te houden dat de wet "Koop op Afstand" voor producten die u koopt in een veiling niet van toepassing is. U dient zich er dus van bewust te zijn dat u hier geen beroep op kunt doen en uw bod hier ook op moet baseren. Hieronder de uitzonderingsregels zoals opgesteld door de rijksoverheid en hier na te lezen zijn (scroll naar beneden op de site en zoek "uitzonderingen richtlijn Kopen op afstand").

Voor producten die u koopt tijdens een FlashSale heeft u wel recht op garantie en de wet koop op afstand.

Uiteraard dient u er wel vanuit te kunnen gaan dat producten die via JouwVeilingen aangeboden worden in werkende staat verkeren tenzij anders aangegeven (lees de omschrijving daarom per kavel altijd goed door inclusief de "Lees Meer"). Indien uw product defect is en de gebreken niet zijn aangegeven in de begeleidende veilingtekst heeft u vanzelfsprekend wel recht op compensatie / creditering van het betaalde bedrag. Neem in dit geval als eerste contact op met de veilingaanbieder die vermeld staat op de pakbon die bij uw bestelling geleverd wordt. Mocht u er met de veilingaanbieder niet uitkomen dan zal JouwVeilingen.nl optreden bij de bemiddeling.

>> klik hier om terug te gaan naar de veilingen van vandaag

Jouwveilingen, wij hebben je zoveel te bieden