Iedereen die graag in de keuken staat, weet dat hij/zij een gietijzeren pan in z’n arsenaal moet hebben om ‘the dishes of choice’ op tafel te kunnen zetten. En dat geldt ook eigenlijk voor iedereen die casual kookt. Waarin maak je anders je oer-Hollandse stamppot? Je draadjesvlees met een herfstig gerstenatje en al dat andere lekkers? Precies, in een gietijzeren braadpan van het Letse merk Zyle.
Deze braadpan is gemaakt van gietijzer met een emaillen laag: een zeer sterk en duurzaam materiaal. Nou kun je jezelf afvragen wat er zo bijzonder is aan een dergelijke pan, maar fijnproevers onder ons weten nou eenmaal dat een gerecht hier een stuk lekkerder uitkomt. We laten dus vooral onze smaakpapillen spreken. :)
Met deze pan zijn de mogelijkheden eindeloos. Dankzij de dikke wanden wordt de hitte evenredig verdeeld over de diameter van 28 cm om alles zo goed mogelijk te garen. Even de oven in? Dat kan. Daarnaast bevat de pan geen giftige stoffen, is deze krasbestendig (wel normaal gebruiken!) en geschikt voor alle hittebronnen, inductieplaten en oven.
Zo zie je maar: een gietijzeren pan hoeft niet duur te zijn. Dus waar wacht je nog op? :)
Kenmerken
Afmetingen & gewicht